top of page

La mirada Gestalt

 

 

La teràpia Gestalt es basa en tres preceptes bàsics: presencia, consciència i responsabilitat.  És una de les teràpies anomenades humanistes i posa l'atenció en les esferes des d'on ens relacionem: amb l'altre i també amb nosaltres mateixos tenint present l'esfera corporal, l'emocional, la cognitiva i la instintiva.

 

L'objectiu de la teràpia és facilitar que prenguisi consciència de què està  passant al teu cos, què sents i quins pensaments apareixen en el moment present. Entrar en contacte amb " com actuo i com em sento" més que en el " perquè faig això o perquè sento allò".

Ser conscient del que realment sents i com actues facilita la responsabilitat cap a tu mateix i en conseqüència la possibilitat de modificar allò que ja no et serveix seguir creient, sentint o fent.

La relació entre terapeuta i client es basa en una trobada interpersonal, un espai de confiança, on el terapeuta acompanya al client en el seu procés de presa de consciència en el que li està pasant (sentint) aquí i ara. Aquesta presa de consciència facilita anar modificant, anar ampliant la pròpia idea sobre nosaltres mateixos i anar reconeixent qui som, Anar a buscar la nostra essència, convertir-nos en allò que realment som . Resposanbilitzar-nos del que som, del que sentim, del que actuem, és el que ens fa més lliures perquè no depenem tant dels altres si no de nosaltres mateixos.

L'objectiu del terapeuta és acompanyar-te en tot aquest procés perquè siguis més resposanble de la teva pròpia vida. 

bottom of page